Table of Contents

Scrum og projektledelse

Scrum er en del af den agile projektledelse.
Den er baseret på empirisk proces teori, som godt kan passe til at løse komplekse problemer, hvor der kunne være flere ubekendte.

For at denne empiriske proces til at lykkes ligger fokus  på inspektion og tilpasning for at optimere resultaterne. Lær af dine resultater, proces, risici og tilpasse.

Der er mange virksomheder som forsøger at implementere Scrum og der findes flere succeshistorier og også erkendelsen af, at den rette proces kan producere de rigtige resultater.

Scrum kan eksistere i hele organisationen eller være i en hybridform, blandet sammen med flere andre projektledelse teknikker.

Den bedste måde at lære Scum er at læse, tage kurser, få en certificering, leje en coach, eller leje en scrum master og en produkt ejer til at hjælpe med at sætte standarden. Og selv kontinuerligt indrømme, at du selv kan gøre det bedre, du laver fejl samt lærer af dem på en fleksibel måde.

Scrum har brug for engagement og forståelse fra organisationen, naturligvis til en vis grad, og nogle af de regler, som der er nævnt i Scrum skal overholdes, for at processen bliver en succes og for at skabe et godt produkt.

Scrum stammer oprindeligt fra rugby verden, hvor scrum bruges som en metode til at genstarte spillet, som indeholder at spillerne pakkes tæt sammen med deres hoveder ned og forsøger at komme i besiddelse af bolden.

file0001081640134

Scrum kurser

Du kan modtage en introduktion til Scrum samt den grundlæggende terminologi som bruges i Scrum som begivenheder, roller og artefakter, og vil lære at forstå betydningen af ​​de forskellige elementer i scrum og hvorfor de er uadskillelige.
Desuden forskellen mellem traditionelle metoder og Scrum udvikling er vist i forhold til, hvordan man går gennem en Scrum projekt og ender med et produkt.

Undervisning er vigtig for at få viden om anvendelse af teori til praksis med det samme.
Desuden er undervisning afhængig af baggrund af deltagerne, undervisningen kan bidrage til at afklare og lære deltagerne hurtigere hvordan man kan anvende Scrum i deres egen organisation.
Der er selvfølgelig en litteraturliste, som anbefales, men det afhænger meget af din baggrund og dine behov for at finde ud af, hvad du har brug for.
Hvis du beslutter dig for at tage et kursus er der normalt allerede en bog inkluderet til at læse før man tager til kurset.
Der er flere certificeringer, hvor vores konsulenter kan hjælpe med at give dig det rette niveau.
Typisk kurserne for grupper kræver mindst 3 til max 9 deltagere.
Individuelle kurser eller større grupper kan arrangeres individuelt på et højere gebyr.

Scrum Master certificering, intensivt kursus

For personer, som allerede arbejdede som eller arbejdet i et scrum team, men mangler at bevise deres kompetencer kan du tage et intensivt kursus.

Den intensivt kursus består af praktiske øvelser og en stor del af teori til at forstå Scrum og for at lykkes i at opnå en PSM1-certificering.

Vi mødes 2 gange 4 timer fra 15:00 til 19:00, helst med mindst en dag i mellem.

Scrum Master certificering, ingen adræt erfaring

For personer, der arbejdede som projektleder, men har ringe eller ingen adrætte erfaring dette kursus er at undervise baggrunden metoder og indeholder praktiske øvelser med fokus på de forskellige aspekter af scrum, i forskellige vinkler og perspektiver, for at forstå Scrum og at lykkes i opnå en PSM1-certificering.

Vi mødes 2 gange 8 timer fra 9:00 til 17:00, med mindst en dag i mellem.

Faglige ressourcer til Scrum Master certificering

Der findes mange online-ressourcer til rådighed på http://www.scrum.org.

Og selvfølgelig bibelen i Scrum: Scrum guiden på http://www.scrumguides.org

Til scrum masteren certificering kursus PSM I, anbefales følgende læsning:

Agile Project Management with Scrum (Developer Best Practices), Ken Schwaber.

The scrum primer og scrum papers ar god til at forberede sig til PSM II certificering, samler teori og vaner, inklusiv skalering af scrum.

Man kan finde disse hos Scrum Foundation.

Scrum product owner certification resources

Til scrum produkt ejer certificering’s kursus anbefales følgende læsning:

Til grundlæggende forståelse og praksis
– Software in 30 Days, Ken Schwaber og Jeff Sutherland

Til at fokusere på produktets efterslæb og selve opgaven af produkt ejeren gennem hele Scrum processen
– Scrum Product ownership, Balancing the Value from Inside Out, by Robert Galen

Til at forstå holdarbejde
– The Five Dysfunctions of a team, af Patrick Lencioni

– Overcoming the Five Dysfunctions of a team, af Patrick Lencioni

Til at lære andre agile metoder.

– learning agile, af Andrew Stellman og Jennifer Greene.

Som baggrund i extreme programming XP tekniker.

– A practical guide to extreme programming af Asters, Miller og Novak.